Jadłospis

Woda do picia jest stale dostępna.

Produkty podkreślone w jadłospisie są alergenami.

JADŁOSPIS 28.09.2020 – 02.10.2020

 

 

28.09.2020 PONIEDZIAŁEK

ŚNIADANIE;.; Kakao, bułka pszenno- razowa (skład; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, skrobia ziemniaczana, sól), masło (z mleka), twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler.

OBIAD; Zupa wiśniowa z kluseczkami (składniki; woda, wiśnie, makaron),
Kotlet schabowy( składniki; mięso, pieprz, sól, jajko, bułka tarta, mąka pszenna), ziemniaki, marchewka z chrzanem, kompot (skład; woda, mieszanka owocowa)
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler

PODWIECZOREK; Nektarynka

29.09.2020WTOREK

ŚNIADANIE; ; Kawa z mlekiem (mleko, skład inka- jęczmień, żyto), chleb zwykły (składniki; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, skrobia ziemniaczana, sól), chleb razowy (składniki; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól), masło (z mleka), żywiecka, kiełki rzodkiewki, brokułów, słonecznika, kukurydza, papryka. 
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler.

OBIAD; Zupa grochowa(składniki; wywar z drobiu, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, ziemniaki, groch),
Naleśniki czekoladowe z serem białym, śmietaną i malinami( składniki;mleko, mąka pszenna, jajko, sól, kakao, ser biały, śmietana (z mleka), maliny, ),kompot (skład; woda, mieszanka owocowa)
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler

PODWIECZOREK; Chrupki kukurydziane

30.09.2020 ŚRODA

ŚNIADANIE; ; Mleko, płatki kukurydziane, bułka pszenno- razowa (skład; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, skrobia ziemniaczana, sól),masło (z mleka), dżem.
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler.

OBIAD; Zupa krem z cukinii z grzankami (składniki; wywar z drobiu, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, cukinia, ziemniaki, grzanki),
Pulpet z kaszą jaglaną(składniki; mięso, pieprz, sól, jajko,  kasza jaglana), ziemniaki, ogórek kiszony, kompot (skład; woda, mieszanka owocowa).
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler.

PODWIECZOREK;Sok jabłkowy

01.10.2020 CZWARTEK

ŚNIADANIE; Kawa z mlekiem (mleko, skład inka- jęczmień, żyto), chleb zwykły (składniki; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, skrobia ziemniaczana, sól), chleb razowy (składniki; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól), masło (z mleka), tuńczyk ze szczypiorkiem i cebulą.

OBIAD; Zupa ogórkowa(składniki; wywar z drobiu, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, przecier ogórkowy, śmietana),
Gulasz z kaszą gryczaną(składniki;mięso, pieprz, sól, śmietana, mąka pszenna, kasza gryczana),surówka z kapusty pekińskiej z koperkiem i śmietaną, kompot (skład; woda, mieszanka owocowa).
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler.

PODWIECZOREK;Kasza jaglana z masłem orzechowym, bananem i kiwi

02.10.2020 PIĄTEK

ŚNIADANIE;Kawa z mlekiem (mleko, skład inka- jęczmień, żyto), chleb zwykły (składniki; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, skrobia ziemniaczana, sól), chleb razowy (składniki; mąka pszenna, mąka żytnia, drożdże, sól), masło (z mleka), pasta z jaj ze szczypiorkiem i musztardą.

OBIAD; Zupa pieczarkowa (składniki; wywar z drobiu, marchew, pietruszka, seler, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowe, ziemniaki, pieczarki),
Kopytka ze szpinakiem  (składniki; mąka ziemniaczana, mąka pszenna, jajko, sól, szpinak),kompot (skład; woda, mieszanka owocowa).
Produkty mogą zawierać w śladowych ilościach; gluten, soję, mleko, orzechy, jaja, seler.

 

PODWIECZOREK; Budyń waniliowy z malinami